Moje báječné recepty

Moje báječné recepty

Naši milí čtenáři, jelikož vím, že mnozí z vás jsou stejně jako já velice mlsní, připravila jsem si pro vás snadný a výborný recept na Skořicové šnečky. A tak se připravte a pusťte se do toho. Vaše návštěva bude jistě mile překvapena vašim umem, a pokud zrovna nikoho nečekáte, vy si jistě rádi pochutnáte na vlastním dokonalém výrobku. Nuže, začněme:
Skořicové šnečky

1 lístkové těsto
2 lžíce mléka
3 lžíce krystal. cukru
1 lžíce mleté skořice
2 lžíce sekaných ořechů nebo mandlí
rozinky
1 vejce na potření
citronová nebo rumová poleva
Postup tohoto receptu je následující.

Těsto vyválíme na delší obdélníky, potřeme mlékem, posypeme cukrem se skořicí, ořechy, omytými rozinkami (mohou být předem namočeny do ohřátého rumu), těsto svineme do rolády (delší stranou dovnitř) a nožem nakrájíme silnější kolečka, která rozložíme na lehce vymaštěný plech. Kolečka potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při vyšší teplotě asi 20 min. Mezitím, co se šnečky pečou, si připravíme citronovou nebo rumovou polevu, kterou potřeme ještě horké šnečky.
Podobné šnečky můžeme připravit také z kynutého těsta, které místo mlékem potřeme rozehřátým máslem.
Na rumovou polevu budete potřebovat moučkový cukr a lžíci rumu. Jelikož však předpokládám, že šnečky budou jíst i menší děti, raději zvolte polevu citronovou, která je více osvěžující. Tu si vyrobíte taktéž z moučkového cukru, ale pozor, místo rumu nyní dáme trochu čerstvě vymačkané citronové šťávy. Dále nám už zbývá jen polevu řádně rozmíchat, až bude krásně hladká.
Pro ty, kteří už jsou unaveni, jedna malá rada: místo polevy šnečky pocukrujte a s úsměvem servírujte. Dobrou chuť!